10.4.13

Κόρινθος, Θάτσερ, Ιερισσός και νεοφιλελεύθερος φασισμός


Πέθανε η Θάτσερ!
Πέθανε η νεοφιλελεύθερη ύαινα που είχε πεθάνει την εργατική τάξη στη χώρα της και πόσα εκατομμύρια κακομοίρηδες στην Αφρική και σε όλο τον κόσμο, με τις ανεπανάληπτα λαμπρές πολιτικές της.
Και ο κόσμος στην Αγγλία βγήκε να πανηγυρίσει και καλά έκανε αλλά αυτό μόνο δε φτάνει, καλέ μου άνθρωπε. Άμα περιμένουμε όλοι αυτοί που μας πεθαίνουν τον αδόξαστο να πεθάνουν από μόνοι τους, τότε την ψωνίσαμε από σβέρκο.


Είναι πολλοί, είναι παντού και είναι οργανωμένοι. Όλα αυτά που θα έπρεπε να είμαστε εμείς δηλαδή, αλλά ακόμα η "αριστερά" το σκέφτεται.
Παίζει αστική μπάλα για τις εκλογές, συμπαρασύροντας και ένα μεγάλο κομμάτι από τον κόσμο της, που αντί να οργανωθεί και να δράσει, χαίρεται με αποχωρίσεις από Πρετεντέρια και με τις μάχες άλλων, όπως αυτή της Χαλκιδικής για παράδειγμα. Αλλά μην είμαστε και απόλυτοι και πάλι καλά που δεν είναι κι όλοι έτσι.
Και τώρα που είπα Χαλκιδική...


Ρέστα χουντικής καταστολής έδωσε από τα χθες η κυβέρνηση, δείχνοντας για ακόμα μια φορά την αδυναμία της, που είναι έτοιμη να τα κακαρώσει. Σπάσανε πόρτες, μπουκάρανε σε σπίτια, σκέτη τρομοκρατία, σηκώσανε ανθρώπους οικογενειάρχες με τις πιτζάμες και άλλα πολλά στην Ιερισσό που αντιστέκεται στην εξόρυξη χρυσού.
Πάνε να τους φορτώσουν τον εμπρησμό για να τρομάξουν του υπόλοιπους... αλλά που;
Το αντίθετο καταφέρανε και οι κάτοικοι έχουν εξοργιστεί και μπουκάρανε με τη σειρά τους στο αστυνομικό τμήμα και τα κάνανε γυαλιά καρφιά και το υπουργείο προστασίας αποφάσισε να το κλείσει το μαγαζί. Εν το μεταξύ κινητοποιείται ο κόσμος μέχρι και Θεσσαλονίκη και θα έχουμε σοβαρές καταστάσεις. Η Ιερισσός έχει κλείσει, ετοιμάζουν οδοφράγματα και τα πάντα είναι σε εξέλιξη.



Και στην Κόρινθο χαμός.
Αυτά δε γίνονται πουθενά:
Κρατούμενοι μετανάστες αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας. Αστυνομικός χτυπάει μετανάστη που αρνείται να πάρει το φαγητό. Ανεβαίνει ο άνθρωπος στην ταράτσα να διαμαρτυρηθεί. Και άλλοι δυο απείλησαν να αυτοκτονήσουν πηδώντας. Και μετά το χάος.
ΜΑΤ, δακρυγόνα, ανελέητο ξύλο μέσα στα κελιά, φωτιά σε δύο από αυτά από τα δακρυγόνα και κανόνια νερού να βαράνε.
Τι να σχολιάσω δηλαδή τώρα;


Κάθε τι που ξέραμε έχει πάει περίπατο με βάρκα την ελπίδα, ναι, με βάρκα σε βουνό για ψάρεμα.
Απαγορεύσεις στις απαγορεύσεις, νόμοι περί των νόμων, καταστολή, στρατόπεδα συγκέντρωσης, κούρεμα καταθέσεων, φορολογία τρελή, ποινικοποιήσεις, φασισμός στο φουλ, ξύλο, βασανιστήρια, ανέχεια, τρομοκρατία, ψυχολογικό κοκομπλόκο, πόλεμος παντού...
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ !

Ή μήπως υπάρχει;

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο με τα γεγονότα στη βόριο Ελλάδα ΕΔΩ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου