20.6.13

Η Ελλάδα του ύπνου, της ρουφιανιάς, της μαγκιάς και της κλανιάς



Σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα ο λαός πιθανότατα να μην ξυπνήσει ποτέ, εκτός από κάτι γραφικούς που έτσι κι αλλιώς ήτανε ξύπνιοι.
Στην ΕΡΤ που την έχουμε κάνει σίριαλ, έπρεπε να είναι 500.000 κόσμος στους δρόμους και όχι δέκα...
Η Ελληνική κοινωνία έχει φθαρεί τόσο πολύ, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τόσα χρόνια, που αντί να οργιστεί για τον διπλανό του, τον συμπολίτη, το συνάδελφο, που του κλείνουν το μαγαζί ή που χάνει τη δουλειά του και να στραφεί στην υγιή αλληλεγγύη, ο Μαλάκας χαίρεται (και ο πολύ μαλάκας πάει στη χρυσή αυγή).
Έχουν γίνει μεγάλο κομμάτι του κόσμου, χαιρέκακοι και τιποτένιοι.
Πολλοί λέγανε προχθές: καλά τους κάνανε στην ΕΡΤ!
Και δεν το έλεγαν για κάποιον άλλο λόγο αλλά επειδή το ευχαριστήθηκαν επειδή απλά δεν τρώγανε κι αυτοί μαζί τους, που πολύ θα το ήθελαν δηλαδή.
Δηλαδή ο άλλος είναι πιο μάγκας από μένα;
Μέχρι εκεί φτάνουμε.

Και στο κάτω κάτω ποιοι τα τρώγανε στο κανάλι, οι τεχνικοί και οι εργαζόμενοι; Μα και βέβαια όχι (ίσως κάποιοι μη αξιοκρατικά και αυτοί διορισμένοι, ναι). Σύμβουλοι, μεγαλοδημοσιογράφοι και λοιποί κομματικά διορισμένοι τα μασουλάγανε. Εταιρίες, συμβάσεις, συμφωνίες, παραγωγές, τσίρκο, γλέντι ολέ!
Και έχει το θράσος το κάθε σαμάρι να μιλάει για εξυγίανση, τη στιγμή που αποτελεί το ίδιο τη ρίζα του κακού. Αλλά ποιος να την ξεριζώσει;
Ο μαλάκας ο νεοέλληνας ο "ζελέ κορμάρα και σαγιονάρα", που ονειρεύεται γυαλισμένα αμάξια και βαράει την τρόμπα; Ή αυτή η γραφική μειοψηφία που προσπαθεί να αντισταθεί στη Σκύλα και τη Χάρυβδη και της Συμπληγάδες πέτρες ταυτόχρονα; Ακόμα και ο Ηρακλής θα την είχε κάνει κότα και με ελαφρά πηδηματάκια...
Και δεν αναφέρομαι στην ΕΡΤ που είχαμε, στην κομματική και κυβερνητική, γι αυτήν δε μου καίγεται καρφί, αλλά στην ΕΡΤ που θα μπορούσαμε να έχουμε, τη δημόσια και τη λαϊκή και επίσης την κάποια πολιτιστική κληρονομιά που κουβαλάει. Γιατί κατά τ άλλα φερέφωνο της εξουσίας και της κρατικής προπαγάνδας ήτανε πάντα αλλά με ωραία ντοκιμαντέρ και μουσική και προσωπικά πότε δεν ήμουν λάτρης του "ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και του "μεθοριακού σταθμού" με το Βάσο Ανδριανό και άλλα πολλά που δεν θέλω να αναφέρω, γιατί θα χαρακτηριστώ κάφρος από την εγχώρια διανόηση.

Ά, και για να μην παρεξηγηθώ: καλή μουσική αλλά όχι πάντα. Δεν ξεχνώ την αναπαραγωγή της ξεφτίλας της Eurovision και όλων των άθλιων κοινωνικών και ηθικών προτύπων που κουβαλάει μαζί της, αυτό να το τονίσω και λόγο της ιδιότητας μου. Και επίσης το σεβασμό και την τιμή μου στους μουσικούς που εργάζονται στις ορχήστρες της κρατικής τηλεόρασης.
Επίσης οι ρουφιάνοι οι δημοσιογράφοι και μετά από όλα αυτά που γίνανε,  πάλι ΝΔ ψηφίσανε!

ΕΡΤ λοιπόν καπούτ και σειρά έχουν και τα δημόσια νοσοκομεία και τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Ακόμα και στο εξωτερικό μαλάκες μας φωνάζουν στο δρόμο, όχι με κακία αλλά μαλάκες. Αυτή την λέξη ξέρουν διεθνώς από τη γλώσσα μας οι πιο πολλοί και όχι την Ακρόπολη και τα περί δημοκρατίας ρητά.

Hey! 
How is going Malaka_?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου