8.7.14

Ντου από παντού



Δεχόμαστε την μεγαλύτερη μετωπική επίθεση που έχουν δεχθεί ποτέ οι λαοί στη νεότερη ιστορία. Για παλαιότερα μόνο με Ιούλιο καίσαρα και ιερά εξέταση μπορεί να το συγκρίνει κανείς.
Αν δεν ανασυνταχθούμε ταχέως, το χάσαμε το παιχνίδι αν δεν το έχουμε χάσει ήδη.
Μας χτυπάνε από όλα τα μέτωπα. Με πολέμους, με στημένες και ελεγχόμενες "επαναστάσεις" ανακατέματος της τράπουλας, προσφυγιά, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, με τη διαίρεση και με τον τρόμο, με την κατάργηση των ανθρώπινων και εργατικών δικαιωμάτων, με τις πουλημένες "αριστερές" του κάθε συστήματος, με την άνοδο του φασισμού, την επέλαση του κεφαλαίου και γενικότερα με την κατάργηση της ίδιας της ζωής όπως την ξέραμε.
Και εμείς επιμένουμε σε ρητορικές του κώλου, για τους κακούς τους Γερμανούς και τους δοσίλογους πολιτικούς και προδότες. Ποιοι είναι ρε οι προδότες; Ποια Μέρκελ; Έχετε χαζέψει εντελώς; Τη δουλειά τους κάνουνε. Δεν ήταν ποτέ στο πλευρό του λαού για να τον προδώσουνε. Ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα, η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και αυτοί όλοι οι πολιτικοί είναι υπηρέτες του. Και ο Σύριζα υιοθέτησε αυτή την ρητορική και όλοι τρέχουν από πίσω σαν τους βλάκες. Και χάνουν οι δρόμοι από δυναμικό, χάνουν τα κινήματα. Περιμένει ο γκιαούρης εκλογές μπας και ξαναζήσει το χρυσό 80... Αυτό λέγεται αποπροσανατολισμός. Ξυπνάτε. Ακόμα να μάθετε;
Μας αποπροσανατολίζουν από το στόχο, από τον πραγματικό εχθρό, μας θέλουν σε ομαδούλες να τρωγόμαστε μεταξύ μας.
Διαβάστε την θεωρία των παιγνίων, την έχει η Wiki, μήπως και καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν να κερδίσεις ένα ματς στο γήπεδο του αντιπάλου, στημένο και ραμμένο στα μέτρα του και με πουλημένη τη διαιτησία.
Οι εχθροί μας δεν απευθύνονται στη λογική του ανθρώπου, αλλά στα ένστικτα τα οποία τον κυριαρχούν: επιβίωσης, αυτοσυντήρησης και τα λοιπά. Ζούμε ακόμα στη σπηλιά και μας έχουν κάνει να πιστέψουμε πως κάτι το μεγαλειώδες είμαστε το σπέσιαλ και τώρα ακόμα και αυτό το καταργούν.
Ποιοι; Οι πολύ πλούσιοι, οι κυρίαρχοι του κόσμου και τα τσιράκια τους οι πολιτικοί.
Και οι εργάτες επιμένουν να αναθέτουν αυτό που πρέπει να κάνουν οι ίδιοι, σε πουλημένους συνδικαλιστές, εν γνώση τους ή δεν το κάνουν καθόλου. Αναθέτουν τις ελπίδες τους σε αστικά κόμματα που δήθεν θέλουν να ανατρέψουν το σύστημα. Και αυτά το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να συγκρατήσουν τον κόσμο κατά του καπιταλισμού, να λειάνουν τις ισορροπίες. Μόνο μερικοί τρελοί και γραφικοί το βλέπουμε αυτό;
Μια γενική απεργία διαρκείας ίσως;
"Καθαρίζουν" οι καθαρίστριες που δεν έχουν τίποτα να χάσουν; Λαμπρά!
Τι θα πείτε ρε αύριο στα παιδιά σας, όταν θα σε ρωτάνε "εσύ τι έκανες τότε"; Τι κόσμο θα τους παραδώσουμε;
Αντικαπιταλιστικά μέτωπα με πατριωτικό χαρακτήρα το 2014 και δεν είμαστε για γέλια...
Βρίσε το Γερμανό, βρίσε τον Εβραίο, βρίσε, βρίσε, βρίσε...
Όλοι οι καταπιεσμένοι του κόσμου πρέπει να είμαστε αδέρφια ρε και το κεφάλαιο να μας βρει απέναντι του, οι καταπιεστές μας, να τους τσακίσουμε.
Και ενώ εμείς μιλάμε εδώ, παντού στον κόσμο το κεφάλαιο ετοιμάζει στρατιές για να μας αντιμετωπίσει. Στρατιές σαν αυτές στην Ουκρανία. Στρατιές υπόδουλων λακέδων του συστήματος, που θα πουλάγανε ακόμα και τη μάνα τους για ένα καρβέλι ψωμί και μια στέγη. Χτίζει φυλακές, σπέρνει τον τρόμο και καταργεί τα πάντα, ενώ οι καταπιεσμένοι, τρομοκρατημένοι περιμένουν το Θαύμα.
Ατομική ανυπακοή ρε, σε όλα. Αλλά ποιος έχει τα αρχίδια να το κάνει; Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε και μετά να βρεθούμε στους δρόμους γυμνοί γαμώ το κέρατό μου και να μην κάνουμε τίποτα, μα τίποτα απολύτως να τους τρελάνουμε. Και άμα μας την πέσουνε, να τους την πέσουμε πίσω.
Αλλά θα μου πεις, τι λέω τώρα ε;
Πρέπει να γεννηθεί νέο κίνημα, διεθνιστικό, αντιφασιστικό, κατά της ιεραρχίας, κατά της μεγάλης ιδιοκτησίας και τα λοιπά, ή να γίνουμε όλοι Αναρχικοί. Αλλά Αναρχικοί. Όχι λάιφστάιλ μαλακιστίρια και ότι να ναι με μαύρα και αλφάδια.
Άμα δε μπορούμε να αυτοργανώσουμε τις κοινωνίες μας, πάντα κάποιοι πιο έξυπνοι θα το κάνουν για εμάς προς όφελος τους.
Και γιατί λέω "νέο κίνημα"; Γιατί τα παλαιότερα είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν και να χειραφετηθούν από τις εξουσίες. Ξέρουν και πως θα κλάσουμε δηλαδή.

Άνθρωποι μπορούμε να είμαστε, ή θα παραμείνουμε ανθρωπάκια γονατιστά, έρμαια του κάθε σχιζοφρενή πλουσίου, που καταστρέφει τις ζωές μας και τον πλανήτη τον ίδιο στο βωμό του κέρδους;

Κεμάλ, βλέπω να σκάνε οι πυρηνικές και μετά να ζούμε το Mad Max στην πραγματικότητα...
Άστα χέστα κομαντάντε.


...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου