2.7.14

Θέλει δουλειά για να μην έχουμε κελιά


Κάποια μέρα δεν θα έχουμε φυλακές...
Κάποια μέρα δεν θα χρειάζονται οι φυλακές, δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης. Αλλά ο ερχομός εκείνης της ημέρας, προϋποθέτει συλλογική εργασία και προεπαναστατική αυτοργάνωση, δημιουργία δομών και εκπαιδευτικών εστιών, επικοινωνία του μηνύματος στις πλατιές μάζες και δομημένη αλληλεγγύη.
Η κοινωνική επανάσταση δε μπορεί να είναι υπόθεση μίας μόνο γενιάς, αλλά τώρα πια σύντροφοι θα πρέπει να βιαστούμε γιατί μας πήρανε φαλάγκι. Ακόμα και τους αριστερούς που θα μπορούσαν να είναι στο πλευρό μας, τους αποκοιμίζουν μοιραία τα ίδια τα κόμματά τους. 
Πρέπει να βιαστούμε και ο Σύριζα να γίνει σύντομα εξουσία, για να τους ξεβρακώσουμε. 
Ξέρω, ότι αυτά που λέω τους χαλάνε πολλούς συντρόφους αριστερούς, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι κανένα αριστερό κόμμα στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας δεν είναι δυνατό να είναι επαναστατικό. Με τις καλύτερες προθέσεις να έχει ξεκινήσει, στο γιγάντωμα του η διαφθορά της εξουσίας θα το τσακίσει. 
Δεν πρέπει να αναθέτουμε σε άλλους αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Την αστική δημοκρατία τους δεν θέλουμε να αλλάξουμε, αυτό το σύστημα δεν θέλουμε να πολεμήσουμε; Για άμεση δημοκρατία δε μιλάνε πολλοί και άλλοι για αναρχική οργάνωση της κοινωνίας;
Κανένα αστικό κόμμα λοιπόν. Μόνο εμείς.
Αυτά τα ολίγα και τα απλά.

Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας κρατούμενους που τον αγώνα τους τον δίνουν για εμάς και τους επόμενους.


Θέλει δουλειά - πολύ δουλειά, για να μην έχουμε κελιά.


...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου